Лікування зубів під мікроскопом

Лікування зубів під мікроскопом – це інноваційна технологія, що дозволяє проводити якісне відновлення функцій зубів та мінімізувати ризик появи небажаних ускладнень після проведення стоматологічних процедур. Використовуючи стоматологічний мікроскоп, лікар має можливість:

  • докладно розглянути коронку та корінь;
  • чітко діагностувати захворювання та область ураження тканин;
  • провести якісне відновлення втрачених функцій зуба;
  • запобігти появі ускладнень.

Області використання збільшувального обладнання у стоматології:

  • терапія;
  • хірургія;
  • реставрація;
  • ортодонтія;
  • ендодонтія (найпоширеніша сфера застосування збільшувального стоматологічного приладу).
Лікування зубів під мікроскопом
Лікування зубів під мікроскопом

Варто зазначити, що традиційне лікування каналів зуба проводиться стоматологом майже в сліпу. Адже лікар не може побачити неозброєним оком все те, що відбувається всередині каналу, чітко визначити його товщину та кількість відгалужень. Саме тому існує ймовірність появи ускладнень у вигляді: нестерпного болю, кісти, запалення тощо.

Сучасний спосіб відновлення функцій коронки із застосуванням мікроскопа виник США наприкінці 20-го століття. З того часу представлений апарат став невід’ємною частиною роботи висококваліфікованого стоматолога. Дентальний мікроскоп є високоточним пристроєм, оснащеним спеціальним освітленням, яке дає можливість чітко ідентифікувати входи в зубні канали (коріння), їх товщину, довжину, розташування і кількість відгалужень.

Ендодонтичне лікування кореневих каналів під мікроскопом включає кілька етапів:

  1. Діагностика та консультація. Перед проведенням лікування завжди проводяться попередні діагностичні дослідження та консультація. На цьому етапі лікар оглядає порожнину рота, виявляє всі можливі проблеми та захворювання, призначає аналізи та дослідження (комп’ютерна термограма, аналіз крові, реакція на анестезію та ін.). Після цього лікар визначається з алгоритмом проведення стоматологічних маніпуляцій.
  2. Лікування каналів під мікроскопом Цей етап включає цілий комплекс процедур, спрямованих на регенерацію функцій зуба. На самому початку лікування лікар-стоматолог знеболює необхідну частину ротової порожнини, ізолює хвору коронку від слини та формує безперешкодний доступ до зубного каналу (видаляє уражені карієсом ділянки зубної тканини/старий пломбувальний матеріал). Після цього лікар за допомогою цифрового апарату визначає довжину, кількість, відгалуження та товщину каналів. Далі стоматолог проводить лікування зубних коренів: антисептичну, механічну обробку та пломбування . Насамкінець вже готова порожнина «закривається» пломбою або коронкою (все залежить від масштабів ураженої, а потім віддаленої тканини). Всі процедури лікар проводить, дивлячись в окуляри збільшувального апарату, що фіксує деталі лікування (фокусуються за допомогою відео-фото камери, вмонтованої у мікроскоп).

Варто зазначити, що під час процедури відновлення функцій коронок, що проходить з використання збільшувального приладу, пацієнт не сидить, а лежить. Лікар знаходиться за головою клієнта (іноді збоку), а ніяк не перед ним і проводить всі процедури, дивлячись в окуляри мікроскопа. При цьому на монітор виводиться картинка з камери, що інтегрована у збільшувальний апарат. За всім, що відбувається, спостерігає асистент. Він стежить за процесом проведення стоматологічних процедур та допомагає лікареві.

Відгуки клієнтів

Марина Зубарєва

Марина Зубарєва

Харків

Стоматологія подобається доступною вартістю послуги, чистотою, ставленням до пацієнта. Кожен раз коли я приходжу до Лароша - я не боюся, що мені треба буде сидіти в черги, на мене накричать чи поставлять дешеву пломбу. Я бачу ставлення персоналу і рада, що можу звернутися сюди в будь-який зручний час . Удачі та розвиватися у своїй справі.

 

Переваги лікування каналів під мікроскопом

Високоякісне лікування зубів під мікроскопом сьогодні можна провести лише з використанням оптичної системи. Переваги використання дентального мікроскопа для лікування зубів (ендодонтії):

  1. Збільшувальний прилад дозволяє чітко визначити кількість зубних каналів, їх довжину, товщину та наявність відгалужень.
  2. За допомогою спеціального мікроскопа лікар може зробити якісну діагностику захворювань, розпізнати карієс навіть на початкових стадіях.
  3. Використання збільшувального приладу в ендодонтії дозволяє значно зменшити кількість рентгенівських знімків, необхідних проведення стоматологічних процедур.
  4. Оптичні властивості стоматологічного мікроскопа дають можливість забезпечити 100% точність препарування та ретельність обробки інфікованих тканин зуба.
  5. За допомогою дентального мікроскопа лікар може забезпечити якісну чистоту стін коневого каналу.
  6. Якщо вже раніше було проведено процедуру відтворення функцій коренів зуба, то використання збільшувального приладу – це необхідність. Лікар через окуляри мікроскопа може побачити уламки старих пломбувальних матеріалів, інструментів та повністю їх витягти. Без збільшувального пристрою зробити це якісно неможливо.
  7. Лікування коренів із застосуванням мікроскопа мінімізує ризик появи ускладнень.
  8. Варто зазначити, що якість пломбування основних та додаткових каналів, проведеної за допомогою збільшувального стоматологічного апарату, зростає в кілька разів.

Лікування кореневих каналів під мікроскопом

Лікування зубів під мікроскопом

Лікування каналів під мікроскопом – це досить відома стоматологічна процедура. Проте збільшувальне устаткування стоматології використовується і інших цілей. Так, за допомогою спеціального мікроскопа лікарі-стоматологи:

  • діагностують карієс на ранніх етапах, препарують інфіковані тканини, пломбують коронку;
  • проводять лікування пульпітів (запалення нерва у кореневому каналі);
  • лікують періодонтити (запалення в періодонті та кістки);
  • використовують під час примірювання ортодонтичних конструкцій тощо.

Враховуючи, що вартість дентального збільшувального апарату сьогодні досить висока, то й стоматологічні послуги з використанням такого приладу коштують дорожче за звичайні. При цьому пацієнт повинен розуміти, що якість лікування із застосуванням дентального мікроскопа значно вища, ніж у традиційного. До того ж ризик розвитку ускладнень при лікуванні зубного коріння без збільшувального обладнання досить високий і невідомо скільки потім може коштувати усунення наслідків.

Відгуки клієнтів з естетичної стоматології

Валерій

Валерій

35 років

Звернувся з хворою ясна, було сильне нагноєння, температура. Все дуже швидко вичистили, але доліковував я ще пару тижнів - ходив сюди, пив пігулки та полоскав ясна. Тепер за першої ж підозри, що зі мною може повторитися щось подібне до бігу до свого лікаря.